MAGYARORSZÁG
vezető imaging-megoldás
SZÁLLÍTÓJA
E-számla befogadás
Díjak, kitüntetések
Számla-feldolgozás
English

E-számla kibocsájtás

Gyors megtérülés

Az elektronikus számlák kibocsájtása a leggyorsabban megtérülő dokumentum-automatizálási lehetőség egy vállalat életében, legyen szó akár kis-, közepes- vagy nagyvállalatról. A papíron, borítékon, borítékoláson, postázáson és a számla saját példányának raktározásán megtakarított költségek azonnal jelentkeznek és jól mérhetők. Bevezetett megoldásaink megtérülése a számlavolumentől függően jellemzően 1-6 hónap.

Folyamatok hatékonyságának növekedése

Papírszámlák esetén a számlaadatok elkészítésétől a számla vevőhöz történő megérkezéséig több nap is eltelik. A papírszámlákat ezután a fogadó oldalon is fel kell dolgozni, ami jóval lassabb és – különösen nagy számlaforgalom esetén – nehezebb, mint elektronikus csatornák esetében. Ez további időt, esetenként napokat vesz igénybe.
Az e-számla ezzel szemben percek alatt beérkezik a címzetthez, és ott akár azonnal rendelkezésre áll a könyvelési rendszerben az általunk kibocsájtott számla minden adata. A vállalatok közti számviteli kommunikáció gyorsulása lehetővé teszi a hibák hamarabbi felderítését és a kifizetések felgyorsítását.

Jogszabályi megfelelőség

Az elektronikus számlák joghatás szempontjából megegyeznek a papíralapú számlákkal. Ahhoz, hogy ezt az biztosíthassuk, a papírszámlákra vonatkozó jogszabályokon felül további követelményeknek kell megfelelni e-számlák és csatolmányaik kiállítása és tárolása esetében. A számlákkal kapcsolatos legfőbb irányelveket az ÁFA törvény szabályozza. Ugyanakkor a jogszabályokat teljességükben kell vizsgálni és az ÁFA törvényen túlmutató szabályozásoknak is meg kell felelni.

E-számlázási elvárás

A jelenleg hatályos jogszabályok nem írják elő sehol a kötelező e-számla használatot, de nagyobb vállalatok - sőt, esetenként egész iparágak - megkövetelik partnereiktől, szereplőiktől az e-számla küldését, így optimalizálva folyamataikat. Számos esetben beszállítói előminősítési feltétel az e-számla kibocsájtásának képessége. Partnereink azért választották a PDF Streamer termékünket e-számlázási megoldásuk alapjául, mert gyors bevezetéssel, rugalmasan képesek megfelelni az e-számlázással kapcsolatos elvárásoknak. 

Technológia

Az e-számla készítés teljesen automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül történik. A számla kiállítója egyetlen gombnyomás után pár másodperc elteltével láthatja az elkészített, automatikus gépi feldolgozásra alkalmas adatokkal, a hitelességet biztosító aláírással és a számlához tartozó csatolmányokkal (szállítólevél, teljesítés igazolás, stb.) teljesen felszerelt, NAV által elfogadott elektronikus számlát. A PDF Streamer termékre épülő on-premise szolgáltatás a számlát automatikusan elküldi a fogadó fél számára, és a hiteles számlát becsatolja a számviteli rendszer dokumentum-tárába. A számla hitelessége Adobe Reader segítségével bármikor ellenőrizhető.

Környezetvédelem

Számos vállalat deklarált környezetvédelmi politikával rendelkezik. Ennek erősítésére ma az elektronikus számlakezelés és kommunikáció az egyik leginkább terjedőben lévő fejlesztés. E-számlázással nem csupán a folyamatainkat gyorsítjuk és költséget takarítunk meg, hanem a környezetet is védjük a feleslegesen képződő papírtól és annak szállításával és feldolgozásával járó szennyezéstől.
 
DocSoft
Október huszonharmadika utca 8-10.
Budapest, 1117