MAGYARORSZÁG
vezető imaging-megoldás
SZÁLLÍTÓJA
E-számla befogadás
Díjak, kitüntetések
Számla-feldolgozás
English

eWay Processor

Az eWay elektronikus dokumentum-feldolgozó platform célja a manuális adatbevitel teljes automatizálása olyan heterogén környezetben, ahol a befogadásra kerülő dokumentumok formátuma, típusa és adatstruktúrája előre nem látható és tervezhető. Az eWay kifejezetten elektronikus dokumentumok feldolgozására készült platform, amely tetszőleges formátumú dokumentum fogadását, kibontását, azonosítását, elektronikus aláírás-ellenőrzését, adatfeldolgozását és tetszőleges rendszerbe történő továbbítását támogatja.
 
eWay e-számla workflow

Teljes automatizáltság

Az elektronikus számlafogadásra történő átállás akkor eredményez mérhető megtakarítást, ha a számla adatbevitele és az adathelyesség ellenőrzése teljes mértékben automatizálható. Az eWay elektronikus dokumentum- és számla-befogadó platform segítségével a nagy számlaforgalmú vállalatok maximálisan kihasználhatják az e-számlázásban rejlő folyamat-automatizálási lehetőségeket, megtérülést mutatva már rövid távon. Az eWay által megvalósított folyamatokban semmilyen felhasználói beavatkozás nem szükséges attól a ponttól kezdve, hogy a szállító elküldi vállalatunkhoz a számlát és csatolmányait, addig a pontig, amíg a számviteli rendszerben előáll az összes fej- és tételadattal előzetesen rögzített számla, és elindul a manuális számlaigazolási folyamat.

Workflow szemléletű megközelítés

Az eWay rendszer teljes elektronikus dokumentum-beviteli folyamatot valósít meg a számlák beérkezésétől kezdve a szállító azonosításán, az aláírások és időbélyegek ellenőrzésén, az adatok kinyerésén, formázásán és ellenőrzésén át a számlák és adataik pénzügyi rendszerben történő előzetes rögzítésig. Az eWay Felügyelet modul pontos információt ad minden számla pillanatnyi státuszáról. A rendszernek nincsenek klasszikus értelemben vett felhasználói, csupán adminisztrátora és felügyelője. Az adminisztrátor állítja be a rendszer működésének paramétereit, míg a felügyelő szerepköre a kivételkezelésre korlátozódik.

E-számlák fogadása bárhonnan, kötöttségek nélkül

A hazai szabályozás hiányosságai miatt szinte minden elképzelhető formában érkezhetnek elektronikus számlák: bármilyen fájlformátum, bármilyen adatstruktúra, tetszőleges elektronikus aláírásszabvány előfordulhat. Az eWay segítségével a piacon létező összes fájlformátum, elektronikus aláírás-formátum és számlakép formátum egyszerűen kezelhető. Számla-feldolgozási gyakorlatunkban egyszer sem fordult elő, hogy technológiai probléma miatt el kellett volna utasítani számlákat, vagy a kibocsájtó által előállított formátumokat ne tudtuk volna teljesen automatizáltan feldolgozni.

Adatfeldolgozási képességek

eWay rendszer fejlett adatkinyerő eljárások segítségével képes tetszőleges strukturált adatforrásból adatokat kinyerni, legyen szó a legkülönfélébb XML, XHTML, TXT, CSV, vagy pozicionált állományokról. A számlák teljes adattartalma, beleértve a tételsorokat is manuális adatbevitel nélkül rendelkezésre áll a számlaigazolási és könyvelési folyamat számára. Az eWay tartalomelemző eljárásaival képes a számlaképen lévő tetszőleges adatmező kinyerésére, a szövegkörnyezet figyelembe vételével. Így megvalósítható, hogy a számlák mellett esetlegesen érkező XML, TXT, CSV stb. állományokban nem szereplő adatok is automatikusan rendelkezésre álljanak az ERP rendszerben. Így külföldi számlák is emberi közreműködés nélkül dolgozhatóak fel.

Nemzetközi jogszabályi megfelelőség

Az eWay rendszer tervezésekor már a kezdetektől fogva a nemzetközi felhasználás volt a cél. Az eWay segítségével biztosítható az egyes országokban megkövetelt adat- és aláírás-formátumok, szabványok meglétének és helyességének ellenőrzése. Az eWay az összes elektronikus számlázási gyakorlatban előforduló aláírás-formátumot kezeli, és képes az összes hitelesítés szolgáltató által kibocsájtott tanúsítvány és időbélyeg ellenőrzésére.

Az e-számlázás vonzóvá tétele

Az eWay rendszer legnagyobb előnye, hogy a számla kiállítója a már meglévő e-számlázó megoldását használhatja, legyen szó saját, egyedi rendszeréről, vagy egy e-számla szolgáltatóról. A számlafogadónak nem kell rákényszerítenie egy meghatározott számla-formátum, adatformátum vagy szolgáltató igénybe vételét a számla előállítójára. A kibocsájtó a már meglévő e-számla kiállító rendszerét vagy szolgáltatóját változtatás nélkül használhatja. Az eWay biztosítja a számlaformátum- és szolgáltatófüggetlen automatikus számlaadat-feldolgozást és hitelesség-ellenőrzést.
DocSoft
Október huszonharmadika utca 8-10.
Budapest, 1117