MAGYARORSZÁG
vezető imaging-megoldás
SZÁLLÍTÓJA
E-számla befogadás
Díjak, kitüntetések
Számla-feldolgozás
English

Kofax Capture

A legelterjedtebb vállalati információ-beviteli rendszer

A Kofax Capture képezi a Kofax Image Products Kofax platformjának központi elemét. A termék moduláris felépítésének, skálázhatóságának köszönhetően egyaránt alkalmas kis, közepes és nagyvállalati igények kiszolgálására kezdve az egyszerű vonalkódos rendszerektől egészen a nagy volumenű (napi több százezer oldal), komplex, több feldolgozási folyamatot megvalósító, karakterfelismeréssel támogatott nyomtatvány-feldolgozásig.
 
Kofax Capture workflow
 
A beviteli oldalon az iparágban egyedülállóan széles spektrumú szkennertámogatás, a kimeneti oldalon a nagyszámú, minősített interfész biztosítja, hogy bármilyen dokumentum-szkennert és vállalati dokumentum/tartalom-kezelő rendszert, workflow-rendszert, adatbázist kiszolgálhasson egyetlen megoldással. A szkenner- és back-end alkalmazástól független architektúra nagyfokú nyitottságot biztosít a jövőbeni rendszerek, megoldások illesztéséhez.

Bármilyen feldolgozási feladatra

A világszerte eladott 50 000 licenc és több mint 16 000 kialakított rendszer az ipar legkülönfélébb területein működik: államigazgatás, banki szektor, telekommunikáció, nehézipar, közlekedés, egészségügy, biztosítás, vendéglátóipar. A Kofax Capture alapú megoldásaink tetszőleges vállalati beviteli igények kiszolgálására képesek.

Folyamat-vezérelt szemlélet

A Kofax Capture rendszer szemléletét tekintve szervesen illeszkedik a vállalati folyamatokba: kialakított megoldásaink többlépcsős feldolgozási folyamatokat valósítanak meg melyek kimenete jellemzően egy üzleti folyamatot indít (például számlák szkennelését és karakterfelismerését követően a Kofax Capture átadja a szkennelt képeket és a felismert információkat egy ERP rendszernek, ahol a számlaigazolás folyamatát végzik). A folyamatszemléletű megközelítés lehetővé teszi, hogy a Kofax Capture egyetlen beviteli rendszerként számos heterogén vállalati munkafolyamatot — azaz jellemzően több rendszert — szolgáljon ki (például az iktatórendszert, a számlaigazoló rendszert és az archívumot), mindegyiket az adott rendszer elvárásaihoz igazított beviteli folyamaton keresztül.
 
A folyamat-vezérelt rendszerek problémája a kivételeket jelentő dokumentumok kezelése. A Kofax Capture külön folyamatágon képes kezelni a hibás dokumentumokat (pl. hiányos szkennelés, idegen irat) anélkül, hogy a feldolgozási folyamat megszakadna. Ezáltal a termelékenység nagyságrendekkel fokozható.

Kliens-szerver architektúra

A kliens-szerver architektúra lehetővé teszi nagy teljesítményű, elosztott dokumentum-feldolgozó hálózatok kialakítását LAN-on vállalati intraneten és Interneten keresztül, de lehetőséget ad egygépes (standalone) rendszer kialakítására is. Utóbbi esetben a teljes feldolgozási folyamat egy munkaállomáson fut, a teljes műveletsort egy felhasználó végzi, míg elosztott kialakítás esetén a Kofax Capture adatbázisa és az összes folyamat dedikált szerveren illetve munkaállomáson fut. Egy modultípusból egyszerre több is működhet párhuzamosan (például 2 munkaállomáson történik a szkennelés mialatt 3 munkaállomáson végzik az ellenőrzést).

Több mint dokumentum és adatbevitel

A beviteli rendszerek alapvetően két típusba sorolhatók: dokumentum-feldolgozó rendszerek és adatfeldolgozó megoldások.
 
Dokumentum-feldolgozó rendszerek esetén — ahol vonalkód olvasáson túl nem szükséges automatikus adatfelismerés — a Kofax Capture előnye az iparág legszélesebb spektrumú szkenner-támogatásában és vonalkód felismerési képességében mutatkozik meg. A Kofax Capture a piacon fellelhető legfejlettebb vonalkód-felismerő rendszerrel rendelkezik. Képes fekete-fehér, szürkeárnyalatos és színes képekről, akár sérült — zajos, mátrixnyomtatóval készült, szakadt, hiányos, halvány, elmosódott — vonalkódok biztonságos dekódolására a szkenneléssel egy időben (real-time). A vonalkód a lap tetszőleges pontján, tetszőleges helyzetben előfordulhat, a rendszer automatikusan megtalálja és felismeri. Az egydimenziós (Code 3 of 9, Interleaved 2 of 5, Code 128, EAN 8, EAN, 13, UPC-A, UPC-E, Codabar, Code 93, Postnet, Linear 2 of 5) és kétdimenziós vonalkódokat (PDF 417, Aztec Code, QR-Code, MaxiCode, DataMatrix), valamint azok összes kódkészletét támogatja.
 
Adatfeldolgozó megoldásokban nagy teljesítményű és hatékony OCR/ICR/OMR technológia segítségével automatizáltan dolgozhatók fel a nyomtatványokon található géppel vagy kézzel kitöltött adatok, jelölőnégyzetek. A felismert adatok az üzleti folyamatok igényeinek megfelelően automatizáltan ellenőrizhetők, kiértékelhetők.

Konzisztens adattartalom

A Kofax Capture rendszer beépített script nyelvének köszönhetően képes tetszőleges adattartalom-ellenőrzési algoritmus megvalósítására, így garantálva a vállalati back-end rendszerbe kerülő adatok helyességét.

Egyedileg fejlesztett modulok

Amennyiben egy adott megoldás magasabb szintű testreszabást vagy bővített funkcionalitást igényel, amit az alaprendszer képességei nem tesznek lehetővé, úgy lehetőség nyílik a rendszert egyedileg fejlesztett modulokkal bővíteni. A moduláris felépítésnek köszönhetően ezen modulok szervesen integrálhatók a Kofax Capture rendszerbe. Lehetőség nyílik a karakter-felismerő algoritmusok cseréjére, új funkcionalitás beillesztésére: mikroflimes archiválás, strukturálatlan dokumentumok automatikus felismerése, faxok automatikus importálása, csekkfeldolgozásra kiélezett felismerő és ellenőrző folyamat, képek feliratozása, stb.

Feladathoz szabható felhasználói felület

Egyes feldolgozási folyamatok jelentősen optimalizálhatók azáltal, hogy a funkciók elérhetőségét az eseti felhasználói igényekhez szabjuk. Megoldásaink során kiterjedten alkalmazzuk a Kofax Capture ezen képességét, amely lehetővé teszi, hogy az adott folyamathoz a lehető legergonomikusabb felhasználói interfészt alakítsuk ki.

Minősített interfészek a vezető ERP, tartalomkezelő-, workflow-rendszerekhez

A Kofax és a neves üzleti alkalmazások gyártóinak közös fejlesztése eredményeként a Kofax Capture a ma piacon lévő összes neves vállalati ERP, tartalomkezelő, workflow rendszerhez, adatbázishoz minősített, szoros, kétirányú csatlakozási felülettel rendelkezik. Az IBM, FileNet, Microsoft, Legato, Documentum, LiveLink, IXOS, SAP és Hummingbird rendszereihez rendszeresen frissített, gyárilag bevizsgált interfészt szállítunk. Az egyedi fejlesztésű megoldások (például iktatórendszerek), adatbázisok, web service, MQ alapú rendszerek kiszolgálásához tetszőleges outputot előállító, szoros illesztést fejlesztünk.
DocSoft
Október huszonharmadika utca 8-10.
Budapest, 1117