MAGYARORSZÁG
vezető imaging-megoldás
SZÁLLÍTÓJA
E-számla befogadás
Díjak, kitüntetések
Számla-feldolgozás
English

Virtual ReScan

A dokumentum-szkennelés célja a feldolgozandó papírok képének, vagy a rajtuk található információ minél gyorsabb és pontosabb bejuttatása a vállalati rendszerbe. Minél kifinomultabb a digitalizálási folyamat, annál jobb minőségű képek készülnek, melyekből a hasznos információ hatékonyabban nyerhető ki.
 
A VRS rendszer kifejlesztését az a tény indukálta, hogy egy vállalati, tömeges feldolgozást végző imaging rendszerben az újraszkennelés költségei minimum négyszer magasabbak az első beolvasás költségeinél. Problémás papírok esetén VRS alkalmazása nélkül még a legtapasztaltabb szkennelő operátornak is több szkennelést szükséges végeznie a megfelelő eredmény érdekében. Azonban ez a megoldás sem nyújt tökéletes képminőséget. A többszörös újraszkennelés ráadásul elfogadhatatlan megoldás olyan ipari környezetben, ahol több százezer oldal beolvasása történik naponta.
 
A Kofax Virtual ReScan (VRS) technológiája nem más, mint a capture-folyamatba közbeiktatott elektronikus ellenőrzőpont. A VRS minden egyes dokumentumot valós időben több ponton, több szempontból megvizsgál. Az analízis kiterjed a kép ferdeségének ellenőrzésére, a világosság-, kontraszt és kép tisztaságával összefüggő adatokra. Szükség esetén bármely paramétert automatikusan korrigálja úgy, hogy a folyamat eredménye egy pontosan beállított, olvashatóság és felismerhetőség szempontjából optimalizált kép legyen, mely azonnal a fogadó alkalmazás felé kerül továbbításra.
 
Eredeti VRS nélkül szkennelve VRS-sel szkennelve

Jól látható előnyök

Tökéletes kép. Egy dokumentum szkennelése csak az első lépés annak elektronikus életútjában. A leglényegesebb feladat az egyes képek visszakereshetőségének és későbbi megjeleníthetőségének biztosítása. A VRS segítségével készült képek közös jellemzője a könnyebb indexelhetőség és jó olvashatóság, valamint a lehető legkisebb fájlméret.
 
Felismerési hatékonyság növekedése. A VRS automatikus képminőség-kiegyenlítési, képtisztítási- és beállítási funkcióinak köszönhetően az optikai karakterfelismerés (OCR) és a kézírásfelismerésen alapuló szoftverek (ICR) eredményei nagyságrendileg javulnak.
 
Internetre optimalizált képek. A zajos képek és hátterek kiiktatásával a kép mérete — így a hálózati továbbítás ideje — jelentősen csökken.
 
Szükségtelenné válik az újraszkennelés. A beviteli folyamatok egyik legidőigényesebb feladata az újraszkennelés. Ehhez a dokumentumokat ismét elő kell keresni, újraszkennelni, majd nem megfelelő képminőség esetén a szkenner és/vagy a szoftver beállításait módosítani, esetleg mindezt ismét megkísérelni az optimálisabb kép előállítását. A VRS mindezt egy lépésben, valós időben végzi. Nincs szükség újraszkennelésre.
 
Egyszerű kezelhetőség. A VRS technológiával történő szkennelés egyszerű feladat. Az operátorokat nem szükséges mély ismeretekkel felvértezni a szkenner működésével kapcsolatban, így csökken a rendszer bevezetésére fordított idő.

A VRS technológia alkalmazásának előnyei

Egyszerűbb dokumentum-előkészítés. A felhasználónak csak az automatikus dokumentum-adagolóba kell helyeznie a szkennelendő dokumentumokat — mérettől, színtől és iránytól függetlenül — és elindítani a szkennelési folyamatot. A VRS felügyeli a beolvasást és jelzi az esetleges problémákat (papírelakadásokat, szamárfüleket). Minden egyéb paramétert automatikusan beállít.
 
Automatikus dőléskorrekció. A VRS minden egyes szkennelt kép dőlését automatikusan korrigálja. Ez különösen azon esetekben fontos, ahol a digitális képen ICR vagy OCR műveletek történnek. Szemben a legtöbb program hasonló funkciójával (deskew) a VRS a szkenner kamerája által alkotott szürkeskálás képen végzi el a korrekciót, ami sokkal élesebb kontúrokat, jobb olvashatóságot eredményez, mint ha a műveletet 1 bites képen végzné. VRS használatával 45 fokig lehetséges az szögelfordulás korrigálása.
 
Automatikus olvasási irányba forgatás. A VRS technológia a képek valós idejű elemzésével képes észlelni a lapokon szereplő írás irányát, és hiba esetén automatikusan elforgatni a szkennelt oldalt úgy, hogy az olvasási irányba kerüljön. Így lehetővé válik, hogy a szkennerbe tetszőleges képállással behelyezett papírok a szkennelt képen automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül olvasási irányba forgatva jelennek meg. Sőt, akár egy papír két oldalára eltérő képállással  nyomtatott információ (pl. előlap álló, hátlap fekvő orientációban nyomtatva) is helyesen, olvasási irányba forgatva kerül digitalizás.
 
Automatikus méretre vágás. A dokumentumok mérettől függetlenül vegyesen szkennelhetők, mivel a VRS automatikusan az eredeti méretre vágja a szkennelt képeket. Így csökken az előkészítésre fordított idő, valamint kisebb és jobban áttekinthető elektronikus dokumentumokat kapunk eredményül.
 
Javított képminőség. A VRS kielemzi a dokumentum fényerő- és kontraszt adatait és összehasonlítja azokat a felhasználó által elfogadhatónak ítélt tartománnyal. Az eltéréseket azonnal automatikusan korrigálja vagy egy képernyőt jelenít meg, amelyben kéri az operátor kézi beavatkozását. Ez utóbbi esetben a felhasználó beállításaihoz a képernyőn valós időben megjelenő korrigált kép ad segítséget.
 
Zajeltávolítás. A VRS segítséget nyújt az operátor javító munkájához: a vonalak és karakterek vastagítását, ill. vékonyítását, a képen található zajpöttyök eltávolítását könnyedén, a megjelenített csúszkákkal lehet elvégezni. A zaj csökkentésével tovább javul a kép tartalmának felismerhetősége.
DocSoft
Október huszonharmadika utca 8-10.
Budapest, 1117